Social vs search (infographic)

De mensen van MDGadvertising hebben recent een grappige maar tegelijkertijd zeer nuttige infographic gemaakt waarin de verschillen tussen social media en zoekmachine marketing worden uitgelegd.

Uit de infographic blijkt dat voor het genereren van leads zoekmachine marketing effectiever is, zowel richting consumenten als richting bedrijven. Ook om je bedrijf lokaal onder de aandacht te brengen blijkt dat zoekmachine marketing de beste oplossing is.

Maar social media is volgens de infographic juist weer sterker in het zichtbaar maken van je merk. Het leidt tot meer bezoekers naar je website en inschrijvingen op je nieuwsbrief. Tot slot zorgt het voor betere zoekresultaten wat betreft je merk. Social media wint daarnaast ook als het gaat om interactiviteit met je bezoekers.

De conclusie van de infographic is dan ook dat bedrijven het meeste profiteren van hun online activiteiten wanneer zij beide strategieën gebruiken. Dit omdat bedrijven hierdoor meer doelen bereiken, maar ook omdat de strategieën elkaar positief beïnvloeden.

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

Over Christian Slagter

Christian Slagter is een 28 jarige internet ondernemer en oprichter van Slagter Media, een online publishing en content marketing bureau. Hij is daarnaast mede-eigenaar van de webshop Make-up Your Stash. Zie voor meer informatie zijn profiel op Google+.

Schrijf je gratis in

Ontvang:
-Als eerste mijn gratis ebook 'In 10 stappen naar een geweldige infographic'
-De laatste artikelen, zodat je niets meer mist
-Unieke aanbiedingen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat een reacties achter